Termeni și condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE

Folosirea (vizitarea sau comandarea produselor) acestui site implică acceptarea acestor termeni și condiții.
Pentru folosirea în bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a termenilor și condițiilor.
Societatea proclima srl își asumă dreptul de a face modificări ale acestor prevederi, fără o notificare prealabilă.
Accesând pagina -Termeni și condiții- puteți citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi.

1. Termeni

E-Lighting.ro – este o divizie a E-Lighting Distribution S.R.L., cu activitate independentă în comercializarea produselor electrice în mediul virtual internet.
Client – orice persoană fizică sau juridică care se angajează într-o relație comercială cu e-lighting.ro.

2. Aplicare

Următoarele condiții comerciale, fixează cadrul legal între e-lighting.ro și clienții care comandă produse din magazinul virtual www.e-lighting.ro.

Eventualele condiții comerciale suplimentare ale clientului, care diferă de condițiile care fac obiectul acestui text, nu au valabilitate.

3. Contractul de vânzare-cumpărare

Pentru a cumpăra produse de pe site-ul e-lighting.ro, clientul trebuie să fie major (să aibă vârsta împlinită de 18 ani). Efectuarea unei comenzi, reprezintă implicit acceptarea condițiilor comerciale generale ale e-lighting.ro și ține loc contractului de vânzare-cumpărare.

Acest contract intră în vigoare după ce clientul și-a dat acceptul asupra comenzii sau după ce e-lighting.ro a trimis produsele comandate de acesta.

E-Lighting.ro își rezervă dreptul de a nu lua în considerare comenzile pentru care s-au dat date eronate, sau există dubii în legătură cu proveniența și corectitudinea lor.

4. Prețuri

Informațiile despre articole și prețuri sunt prezentate sub rezerva erorilor de redactare. E-lighting.ro își rezervă dreptul de a modifica prețurile la produsele din ofertă. Pentru calculul facturilor, se vor lua în considerare prețurile actualizate in urma constatarii erorii de afisare.

Prețurile sunt afișate în lei și în cazul în care nu se specifică altfel, includ TVA.

La valoarea facturii se vor adăuga taxe de transport și ambalare în valoare de 25 lei acesta valoare fiind adăugată de prețul unuia dintre produse, acolo unde valoarea produselor comandate nu depășește 1000 lei.

5. Livrarea

Livrarea produselor se va efectua prin poșta normală sau curier rapid. La cererea clientului se poate apela la modul de livrare dorit, dacă acesta este posibil cu mențiunea că eventualele cheltuieli suplimentare vor fi reflectate în prețul produsului cumpărat sau suportate separat de către client.

Produsele comandate vor fi ambalate și vor fi inscripționate cu datele expeditorului în așa fel încât să nu dezvăluie conținutul acestora.

De regulă, produsele vor părăsi depozitul nostru în termen de 24 de ore dacă acestea se găsesc în stoc.

Termenul de livrare al produselor cumpărate de la societatea noastră, în mod normal se încadrează între 2 zile și 14 zile, din momentul înregistrării comenzii pe serverul gazdă a site-ului e-lighting.ro.
În condiții speciale (având în vedere faza incipientă a acestui tip de comerț în România și neexistența unei infrastructuri adecvate în privința transporturilor și a aprovizionării furnizorilor), în cazuri excepționale, societatea își asumă dreptul de a mări timpul de livrare.

Eventuale cereri de despăgubiri pentru daune, provocate din cauza depășirii termenului de livrare nu vor fi acceptate.

La momentul livrării, clientul va fi informat că produsele au părăsit depozitul nostru și se află de acum în custodia poștei.

6.Plata

E-lighting.ro livrează pe tot cuprinsul României cu plata ramburs. Costul de transport este suportat parțial sau integral de firma noastră în funcție de opțiunea de livrare și de valoarea comenzii conform celor specificate în secțiunea livrare în site.

Plata în avans este de asemenea posibilă, prin MANDAT POȘTAL sau virmament bancar cheltuielile de transport fiind în acest caz 50% din valoarea normală cu excepția livrărilor gratuite.

Clienții fideli și înregistrați ca membri la e-lighting.ro, care au demonstrat o bună istorie de plată în trecut, pot opta pentru plata pe baza unui ordin de plată sau viramant bancar după primirea produselor.

În cazuri excepționale ne rezervăm dreptul de a cere plata integrală sau parțiala în avans.

7. Dreptul de proprietate

Produsele livrate rămân în proprietatea e-lighting.ro pâna la momentul în care s-a efectuat plata integrală a acestora.

8. Returnări

E-lighting.ro garantează clienților dreptul de a returna produsele în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea acestora.

Produsele pot fi înlocuite cu alte produse de valoare echivalentă sau mai mare. În acest caz cheltuielile de transport tur-retur vor fi suportate de client.

8.1. Contractul de vânzare-cumpărare își încetează valabilitatea dacă în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea comenzii, clientul face uz de dreptul sau de a returna comanda.

8.2. Intenția de a returna comanda este luată în considerare, numai dacă în acest termen de 3 zile lucrătoare clientul a trimis produsele pe adresa menționată pe colet în dreptul expeditorului, împreună cu factura în original și a făcut în prealabil cunoscută intenția sa în scris (reclamatii@e-lighting.ro).

8.3. Clientul este obligat să returneze produsele care fac obiectul plângerii. În cazul în care acestea au fost deja plătite, în cel mai scurt timp i se va returna suma aferentă.

8.4. Dreptul de returnare nu există în cazul:

  • produselor realizate sau achiziționate special după dorința clientului (la comandă).
  • casetelor video, DVD-urilor, CD-urilor și pachetelor software dacă acestea au fost desigilate.

În cazul produselor sub formă de seturi sau sortimente, acestea vor fi returnate în întregime, chiar dacă reclamația se referă doar la un singur obiect din set sau sortiment.

Costurile de transport pentru returnare sunt suportate de către client.

9. GARANȚIA PRODUSELOR
Produsele cumpărate prin intermediul acestui site beneficiază de garanția obișnuită a fiecărei mărci în parte.

În cazul apariției unei defecțiuni în perioada de garanție se procedează astfel:

a) se anunță incidentul telefonic (sau prin e-mail) veți expedia produsul prin serviciul de curierat rapid, la adresa indicată de către personalul e-lighting.ro, urmând ca acesta să vă parvină după ce a fost depanat sau înlocuit, în același mod (curier rapid);
c) achitarea expedierii produsului de la client către depozitul nostru cade în sarcina clientului iar livrarea produsului depanat sau înlocuit cade în sarcina e-lighting.ro.

c) atunci cand repararea sau înlocuirea nu sunt posibile, clientul poate opta pentru returnarea sumei plătite sau obținerea altui produs disponibil din aceeași categorie.

d) produsele defecte care se încadrează în termenii necesari obținerii garanției vor fi înlocuite cu același model și în cazul în care acesta nu se află pe stoc se va înlocui cu un produs cu caracteristici similare. În cazul în care înlocuirea cu un produs echivalent nu este posibilă acesta va fi înlocuit cu un produs din o categorie superioară.

e) produsele defecte vor fi trimise de către client, împreuă cu factura în original, la adresa specificată pe colet în dreptul expeditorului.

f) în cazul în care e-lightingro se află în imposibilitatea înlocuirii produselor, clientului i se va restitui contravaloarea acestora.

10. Colete neridicate și returnate

Coletele trimise și neridicate în termen de 10 zile de la oficiul poștal vor fi returnate automat de către poștă. În acest caz clientul nu este exonerat de obligația de plată a facturii. Cheltuielile cauzate de expedierea tur-retur cât și a celor percepute de către poșta ca taxă de magazinaj, vor fi evidențiate și adăugate la factura comenzii returnate. În acest caz, e-lighting.ro își rezervă dreptul de a cere plata integrală în avans, atât pentru retrimiterea coletului returnat cât și pentru comenzile ulterioare.

E-lighting.ro avizează telefonic și/sau prin email, fiecare client în parte, de data la care coletul a fost depus la poștă. Eventuale plângeri legate de lipsa avizării de către poștă, nu vor fi acceptate.

11. Daune la transport
Dacă, produsele primite se dovedesc a avea daune din cauza transportului, clientul este obligat să reclame aceste daune la serviciul de coletărie (poștă).

12.OBLIGAȚII LA ÎNREGISTRARE

Pentru a folosi serviciile oferite de site, vă obligați să:

– furnizați date adevărate, exacte și complete despre dumneavoastră așa cum este cerut de formularul de înregistrare al site-ului

– mențineți și înnoiți, atunci când situația o cere, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte și complete.

Dacă veți furniza informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, e-lighting.ro are dreptul să suspende sau să desființeze contul dumneavoastră și să refuze toate încercările curente sau viitoare de folosire a site-ului.

Deasemenea , e-lighting.ro poate, din proprie iniţiativă sau la cererea dvs., să corecteze sau să şteargă orice date cu caracter personal care sunt incomplete, incorecte, depăşite sau atunci când nu mai doriţi să figuraţi în baza noastră de date.

13. POLITICA e-lighting.ro DE PROTEJARE A INFORMAȚIILOR

  • e-lighting.ro duce o politică strictă de respectare a confidentialitătii datelor utilizatorilor sitului.
  • e-lighting.ro se angajează să nu transmită datele personale ale utilizatorilor către terți și să le folosească numai în scopurile pentru care au fost încredințate (efectuarea comenzii).
  • e-lighting.ro nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează adresa Dvs. de e-mail unor terți (persoane fizice sau juridice), nu închiriază, nu vinde, nu oferă sau nu face schimb de adrese e-mail obținute prin intermediul acestui site, nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit.
  • e-lighting.ro poate divulgă datele dumneavoastră în cazurile prevăzute expres de lege sau la solicitarea expresă a unor organisme de stat.
  • e-lighting.ro poate, din proprie iniţiativă sau la cererea dvs., să completeze, corecteze sau să şteargă orice date cu caracter personal care sunt incomplete, incorecte, depăşite sau atunci când nu mai doriţi să figuraţi în baza noastră de date.

14. MODIFICĂRI ALE SERVICIULUI

e-lighting.ro își rezervă dreptul de a modifică în orice moment, sau la un anume interval de timp, sau să întrerupă, temporar sau în mod permanent, serviciile puse la dispoziție (în totalitate sau numai în parte) cu sau fără o notificare prealabilă. Sunteți de acord că e-lighting.ro nu este răspunzător față de dumneavoastră sau orice terță persoană sau instituție pentru orice modificare, suspendare sau întrerupere a serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

15. ABSOLVIIREA DE RĂSPUNDERE

Declarați în mod expres că înțelegeți și că sunteți de acord cu următoarele afirmații: utilizarea serviciilor e-lighting.ro se face pe propria răspundere. Serviciile sunt furnizate pe principiul „așa cum sunt” sau „așa cum sunt disponibile”.

e-lighting.ro se absolvă în mod expres de toate răspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, inclusiv, dar nu limitat la garanțiile indirecte de vânzare sau conformitate cu specificațiile pentru un anume scop.

e-lighting.ro nu oferă nici o garanție că:

– serviciile vor împlini toate cerințele dumneavoastră

– serviciile vor fi neîntrerupte, la timp, sigure sau fără erori

– calitatea oricăror produse, servicii, informații sau alte materiale cumpărate sau obținute de dumneavoastră prin intermediul site-ului va satisface toate cerinteleorice

– eroare de program va fi corectata.

16. LIMITĂRI ALE RĂSPUNDERII

Afirmați în mod expres că ați luat cunoștință și sunteți de acord că e-lighting.ro nu va fi răspunzătoare pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la pagube pentru, posibilității de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau icomensurabile (chiar dacă e-lighting.ro a fost înainte informată de posibilitatea apariției unor asemenea pierderi), rezultând din:

– utilizarea sau imposibilitatea utilizării serviciilor SITE-ULUI

– acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor dumneavoastră

– declarații sau acțiuni a oricărei terțe părți asupra serviciilor site-ului

– orice altă problemă legată de serviciile site-ului.

17. ÎNȘTIINȚĂRI

Înștiințările către utilizatori pot fi făcute pe cale electronică. Site-ul mai poate face notificări cu privire la schimbarea Regulilor de Utilizare sau alte chestiuni prin afișarea de înștiințări către utilizatori în mod general în cadrul serviciilor.

18. Frauda:
ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICĂ CONȚINUTUL SITE-ULUI E-LIGHTING.RO SAU DE A AFECTA PERFORMANȚELE SERVERULUI PE CARE RULEAZĂ SITE-UL E-LIGHTING.RO, VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITE-ULUI E-LIGHTING.RO ȘI VA PUNE ÎN MIȘCARE CERCETAREA PENALĂ ÎMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) ÎNCERCAT ACEST FAPT.

19. Litigii:
Orice litigiu apărut între Clienți și Societate va fi rezolvat prin cale amiabilă.
În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competență revine instanțelor de judecată române.
Fiind de acord cu aceste Termene și Condiții, clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.